هشدارهای کمیسیون مبادلات آتی کالای آمریکا در مورد فارکس
بی ثباتی ارز می تواند باعث ضررهای بسیار زیادی برای سرمایه گذاران شود. با این حال این تنها ریسکی نیست که سرمایه گذاران را تهدید می کند. ضروری است که سرمایه گذران از کلاهبرداری ها و تقلب های این بازار آگاه باشند. ساختار و طبیعت این بازار باعث شده است که معاملات خرد فارکس مستعد کلاهبرداری و تقلب باشند.
کلاهبرداری های فارکس شامل ساختن اطلاعات غیر واقعی برای حساب های مشتریان، فروش نرم افزارهای که برای مشتریان سودهای غیرمتعارف به نمایش می گذارد، ادعاهای دروغین بدست آوردن پول های عظیم برای مشتریان، سرقت از حسابهای مشتریان و بازاریابی ساختگی و …. می باشد.
کلاهبرداران فارکس، مشتریان خود را از طریق تبلیغات پیچیده در سایتهای اینترنتی جذب می کنند. این کلاهبرداران، سرمایه گذاران را اغلب با وعده های دروغین ،تضمین سرمایه و یا اینکه توانایی پیش بینی قیمت ارز را با ادعای بازده بالا و ریسک کم دارا می باشند، وسوسه می کنند. در موارد زیادی به سرمایه گذاران وعده داده می شود که ده ها هزار دلار در مدت زمان کوتاهی به دست خواهند آورد در حالی که پول این افراد هرگز برای این معاملات استفاده نشده است و پولشان به سادگی به سرقت می رود. در آمریکا کمیسون مبادلات آتی کالا (CFTC) وجود دارد که بر همه معاملات ارز، مبادلات آتی کالا و قراردادهای آپشن (Option) نظارت می کند، و علیه شرکت هایی که مظنون به معاملات مشکوک و غیر قانونی هستند واکنش نشان می دهد.
انجمن تجارت آتی ایالات متحده برای جلوگیری از کلاهبرداری و راهنمایی سرمایه گذاران توصیه های زیر را ارائه کرده است:
۱) از شرکت هایی که پیشنهادات بیش از حد خوب و غیر متعارف مطرح می کنند، بر حذر باشید:
از معاملات فارکسی که در آنها ادعا می شود با این فرصت یک شبه پولدار خواهید شد، اجتناب کنید. پولی را که به سختی بدست آورده اید، در معاملات پر از تقلب و پر ریسک فارکس به کار نبرید، چون به احتمال بسیار زیاد پول خود را هرگز نمی توانید پس بگیرید.
۲) شرکتی که ادعای تضمین سود یا سود غیر منتظره بالا را دارد:
هیچ کس نمی تواند ادعا کند بازده ۳۰% – ۴۰% خواهد داشت. این قولی است که آنها مطرح می کنند ولی هیچ گاه به آن عمل نمی کنند. این ادعاها با سود بالا طعمه ای برای دریافت سرمایه شما می باشد.
۳) شرکتی که بیانه افشای ریسک را بی اهمیت جلوه می دهد یا به شما می گوید که این بیانیه فقط یک تشریفات معمول و به صورت فرمالیته از طرف دولت می باشد:
همیشه در ارتباط با شرکت هایی که بیان می کنند ضرر و زیان شما را جبران، و سرمایه شما کاملاً امن باقی خواهند گذاشت؛ احتیاط کنید. معامله گران فارکس با ریسک بسیار بالایی مواجه هستند و ممکن است کل یا بخش زیادی از پول خود را از دست بدهند. شما در این گونه معاملات نباید سرمایه گذاری کنید در غیر اینصورت برای پس گرفتن آن هیچ گونه اقدامی نمی توانید انجام دهید.
۴) با سرمایه ی ودیعه ای (Margin) معامله نکنید:
هرگز از سرمایه ی ودیعه ای (Margin) نباید استفاده کرد به خصوص زمانی که سرمایه گذار تجربه ای در این زمینه ندارد و آن را مورد موشکافی قرار نداده است. در نهایت استفاده از سرمایه ودیعه ای (Margin) منجر به ایجاد بدهی بیشتر خواهد شد.
۵) شرکت های که در بازار بین بانکی کار می کنند:
از شرکت هایی که شما را برای معامله در بازارهای بین بانکی در قیمت های بهتر وسوسه می کنند؛ برحذر باشید. در این بازارها مذاکره برای معاملات عمدتاً به صورت قمار و کوتاه مدت و در یک شبکه ناپایدار از شرکت های بزرگ و بانک ها انجام می شود.
۶) شرکت هایی که از شما می خواهند که ارسال یا انتقال پول را از طریق اینترنت و ایمیل انجام دهید و دارای مکان فیزیکی نیستند:
از ارسال پول برای این شرکت ها که امکان معاملات آنلاین را فراهم می کنند خودداری نمایید. این شرکت ها، ساختگی و در خارج از کشور قرار دارند و تنها هدف آن ها کلاهبرداری و تصاحب سرمایه شما می باشد.
۷) شرکت هایی که امکان دستیابی به سوابق و عملکرد خود را سخت می کنند:
اقدامات شرکت های فارکسی که اطلاعات در مورد سوابق و عملکردشان ارائه نمی کنند، شک بر انگیز است. تمامی وب سایت ها، شرکت ها و بروکرهای معتبر فارکس، عضو (CFTC) انجمن تجارت آتی آمریکا هستند.